Nytt

Ekvadors myndigheter har kuttet Julian Assanges nettforbindelse. Assange sitter i frivillig asyl i Ekvadors ambassade i London for å unngå utlevering til Sverige. Han har sittet der siden 2012.

Assange har kunnet fortsette å være redaktør for Wikileaks. Men nå har han mistet nettforbindelsen. Ifølge Assange og Wikileaks har det sammenheng med offentliggjøringen av eposter fra Clintons valgkampstab.

Først het det mandag at en «statlig makt» hadde kuttet forbindelsen, så utpekte man Ekvador direkte. Det fikk Quito til å sende ut en erklæring som bekrefter Assanges asyl, men uten å svare på hvorfor de kuttet forbindelsen.

“In the presence of speculations in the last few hours, the Ecuadorean government ratifies the validity of the asylum given to Julian Assange four years ago,” Ecuador’s Foreign Relations Minister Guillaume Long said. “We confirm that the protection provided by the Ecuadorean state will continue while the circumstances that motivated the claim for asylum remain.”

A spokeswoman for the ministry, Catalina Yanez, declined to say if Ecuador’s London embassy cut Mr. Assange’s internet. She said the ministry wouldn’t provide further comment.

Wikileaks har inntatt en ny rolle med offentliggjøring av Clinton-kampanjens eposter. Både Clinton og amerikanske myndigheter anklager Wikileaks for å ha fått materialet fra russerne. Det er godt mulig, men på samme måte som med Snowdon: Innholdet overskygger hvor de kommer fra. Epostene viser at motstandernes karakteristikk av Clinton stemmer. Særlig gjelder dette grådighet og den totale skruppelløshet når det gjelder hvem man kan ta imot penger av.

Ekvador har neppe funnet på dette på egen hånd. «Noen» har lagt tungt press på myndighetene, som ellers er venstreorientert.

Det minsker ikke akkurat sympatien med Assange og Wikileaks.

Konstellasjonene er endret.

 

http://www.wsj.com/articles/wikileaks-says-state-party-disrupted-assanges-internet-connection-1476714296