Nasjonen må reddes av de konservative når de liberale og venstreorienterte har kjørt den i senk. Det er lærdommen fra USA, og den er også anvendbar på Europa.

Det er en grunn til at mediene er innbitte motstandere av Donald Trump. De frykter eksemplets makt.

Document er blant de få, kanskje det eneste nettsted av noe størrelse, som har vært sympatisk til Trump. Vi forsøker å forstå hvordan det kan ha seg at en forretningsmann fra New York er blitt republikanernes presidentkandidat, mot alle odds.

Det er et tegn på medienes åndelige og intellektuelle fattigdom at de ikke er i stand til å se saken fra Trump-velgernes side. I stedet fortsetter de med rulling i tjære og fjær.

Mye står på spill, både i USA og Europa. Hvis Trump blir valgt, kan det bli et paradigmeskifte. Mange som i dag klynger seg til posisjonene, vil måtte finne seg noe annet å gjøre. En Trump-seier vil være et alvorlig varsel til mediene, et varsel de ikke tar inn over seg. De fortsetter i stedet hardnakket i samme spor.

Documents oppgave er å presentere perspektivet som gjør Trumps suksess meningsfull. Dette er ikke noe venstrehåndsarbeid.

Vi trenger lesernes støtte.

Situasjonen er den samme i Danmark, hvor samtlige aviser og tv-kanaler er mot Trump.

Vi trenger medier som er villig til å se saken fra et annet perspektiv. Man må spørre: Nå har britene gjort skam på alle prognoser og stemt Storbritannia ut av EU. Amerikanerne kan komme til å gjøre det samme – trosse meningsmålingene – 8. november.

Det som skjer er stort, det er viktig og helt avgjørende for vår fremtid. Valget handler om noe annet enn hva Trump måtte ha sagt i en elleve år gammel video.

Vi vil i innspurten følge valgkampen tett.

Derfor ber vi leserne om å støtte oss økonomisk.

Dylans strofer fra Times they are a-changing synes passende:

Come gather ’round people where ever you roam
And admit that the waters around you have grown
And accept it that soon you’ll be drenched to the bone
If your time to you is worth savin’
Then you better start swimmin’ or you’ll sink like a stone,
For the times they are a’ changin’!

På tide å begynne å svømme. På tide å støtte Document.