Veg Sjå deg -

Foto: Olav Bjørkum.

Skiltet gir uvegerlig assosiasjoner til den innskriften Dante og hans følgesvenn Vergil møtte da de kom til porten til Helvete: Du som går inn her, la alle håp fare. Men heller er det slik at befolkningen på Værlandet – så langt vest i Norge du kan komme – ønsker deg velkommen til Paradis: Bli her; du behøver ikke noe mer enn Værlandet. Ikke vend tilbake til en stresset og kaotisk verden. Det du måtte ønske deg utover Værlandet, det trenger du ikke.

Vel, i Den guddommelige komedie vendte Dante tilbake både fra Helvete, Skjærsilden og Paradis. Fotografen vendte tilbake fra Værlandet og Bulandet etter dager i storslått og karrig natur og fine møter med mennesker.

Skiltet med teksten Sjå deg ikkje attende er utformet med en pussig tyngde av offentlig imperativ.

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629