Nytt

«Svenskesyken» har meldt sin ankomst i København. Ti biler ble antent natt til søndag og et ukjent antall natt til mandag. Bilbrannene skal tas ytterst alvorlig. Det er en langsomtbrennende intifada i Sverige og Frankrike. Avstanden til Malmø er kort.

For anden nat i træk er der blevet sat ild til flere biler i København.

Det siger Københavns Politi, som endnu ikke kan oplyse det præcise antal køretøjer, der er brændt.

Natten til søndag blev der sat ild til flere end ti biler i hovedstaden. De fleste blev antændt i området fra Christianshavn og ind mod den indre by, fortalte vicepolitiinspektør i København Rasmus Skovsgaard på et pressemøde søndag.

Natten til mandag har der været to tilsvarende «forhold», som politiet betegner det.

– Det ene i Valby. Det andet på Christianshavn, siger Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi, tidligt mandag morgen.

Det formodes å være en glede i destruksjonen. Copy cat crime vil si at den opprinnelig handling tjener som eksempel og legitimering. Bilbranner er noe man gjør. Det er spennende og gøy. At det er en utfordring av statens rolle som vokter av privat eiendom vet man kanskje dypt inne et sted, men det er også det som gjør det moro. Politiet klarer jo ikke reagere.

Hvis fenomenet får spre seg kan det utløse stor vrede i befolkningen. Svenskene ser ut til å finne seg i alt, men danskene er kanskje ikke like føyelige.

Berlingske

Bildet er fra Sverige