I mai sa finansminister George Osborne at Brexit ville få forferdelige konsekvenser for Storbritannias økonomi. Det var slutten på verden slik vi kjente den og alle finansfolka måtte flytte til Frankfurt.

Det er bare det at det er ikke noe kult å bo i Frankfurt. Det er omtrent som å bo i Basingstoke, sier de som har greie på det, så vi antar at Basingstoke heller ikke er bebodd med finansfolk fra London.

Ingen som bor i London vil frivillig flytte til Frankfurt. Byen ligger i Tyskland og de snakker tysk der! Det er nesten som da BBC «flyttet» fra London til Salford i Manchester. Programlederne flyttet ikke – de valgte å pendle  for de ville slettes ikke flytte fra London. Alle som er noe bor i London – ikke i Manchester eller Frankfurt (eller Basingstoke for den saks skyld)

Aerial-view-of-Frankfurt-mer1856wn-160978-

Frankfurt – bør ikke holde pusten i påvente av flyttelass fra London. 

Paris er en annen by som et par banker truer med å flytte noen tusen ansatte til. Men der snakker de jo fransk – også er det så mye terrorisme og sånt (les:franskmenn) der, så nei, de har nok ikke lyst til å flytte dit heller.

Men nå er krisen over før den har begynt for de forferdelige Brexit-konsekvensene kommer ikke allikevel. Det sier George Osborne, som fremdeles er finansminister (det gjelder å holde tunga rett i munnen om hvilke jobber britiske politikere har om dagen).

George Osborne and the Wall Street banking giants which helped bankroll the Remain campaign yesterday issued a resounding vote of confidence in the City of London.

In a joint statement with the Chancellor, investment banks including Goldman Sachs, Morgan Stanley and JP Morgan pledged to ensure the City of London remains the world’s dominant financial centre when it leaves the EU.

Reaksjonene er som forventet. En Tory-mp uttrykker seg slik bare briter kan:

«I am glad these firms have finally woken up and seen the light. We are one of greatest economies in the world and the City has been a centre of financial global markets for 250 years. That is not going to change.»

No, it just isn’t, is it.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂