Thomas Schäfer tok sitt eget liv fastslås det etter at liket hans ble funnet på togskinnene nær Wiesbaden. Han var finansminister i delstaten Hessen hvor Tyklands finanssenter Frankfurt ligger. Det tok tid å identifisere ham på grunn av skadene.

Delstatsminister Volker Bouffier uttalte:

«His main concern was whether he could manage to fulfill the huge expectations of the population, especially in terms of financial aid. For him, there was clearly no way out. He was disappointed and so he had to leave us. That has shocked us, has shocked me.»

NTB skriver:

Thomas Schäfer, finansminister i delstaten Hessen, har tatt sitt eget liv fordi han var svært bekymret over den økonomiske krisen koronapandemien har ført til.

Det opplyser delstatsministeren i Hessen, Volker Bouffier, søndag. Schäfer (54) ble funnet død ved et togspor lørdag. Politiet sier det var selvmord.

Ifølge Bouffier hadde Schäfer, som tilhørte partiet CDU og som var finansminister i Hessen ti år, «jobbet dag og natt» for å forsøke å hjelpe bedrifter og arbeidstakere med å håndtere de økonomiske konsekvensene av pandemien.

– Vi er i sjokk, dette er ikke til å tro, sier Bouffier, som er en nær alliert av statsminister Angela Merkel.

– I dag må vi bare anta at han var dypt bekymret. Men det er i vanskelige tider som dette at vi hadde trengt en som ham, sier Bouffier.

Hessen er delstaten der Tysklands finanssenter Frankfurt ligger. Både Den europeiske sentralbanken og tyske storbanker som Deutsche Bank og Commerzbank har hovedkontorer her.

Thomas Schäfer etterlater seg kone og to barn.

DW.com

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.