Tyske kilder lekker nå bevisst at Angela Merkel irriterer seg kraftig over EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og vil ha ham skiftet ut innen et år, skriver Daily Telegraph med «sikre kilder».

Juncker har ført et arrogant språk overfor britene. Før folkeavstemningen sa han at desertører ikke var velkomne, og den holdningen har han fastholdt.

For føderalister som Juncker er Bexit en anledning til å utdype samarbeidet. Han har Frankrike og Belgia med seg. Men Merkel fordypning i den nåværende situasjonen kan få EU til å sprekke.

Derfor vil ikke kommisjonen få oppdraget med å forhandle Storbritannias uttreden. Det vil ministerrådet gjøre selv.

“The pressure on him [Juncker] to resign will only become greater and Chancellor Merkel will eventually have to deal with this next year,” an unnamed German minister told The Sunday Times, adding that Berlin had been furious with Mr Juncker “gloating” over the UK referendum result.

Polen og Tsjekkias utenriksministre har offentlig krevd Junckers adgang. Junckers alkoholproblemer er også i økende grad omtalt. Det hjelper ikke akkurat på renommeet.

Prior to the Brexit vote senior European Commission officials were privately jubilant about the opportunity that a British ‘leave’ vote would present to complete the European project, sucking reluctant countries like Poland into the Euro “within five years”.

Since Brexit, French ministers have been far less conciliatory to the UK than German, openly salivating at the prospect of UK-based financial businesses relocating to Paris, with Francois Hollande, the French President, saying that the UK must not delay and “face the consequences”.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/03/angela-merkel-to-oust-jean-claude-juncker-as-europe-splits-deepe/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂