De har hatt ressurser til å reise halve jorda rundt for å komme til Norge. De er enslige unge asylsøkere. Nå sitter de på transittmottak og venter på avgjørelsen om å få asyl i Norge. De har kost og losji, TV, muligheter for spill og norskundervisning en time hver dag. De kalles asylbarn.

Mottaksleder Erling Segelstad på Åkershagan transittmottak klager over nivået på dagpenger som er 14 kroner om dagen. Dette holder ikke til å kunne delta på aktiviteter, sier mottakslederen. Omsorgssvikt er hva Segelstad kaller situasjonen.

Mottakslederen klarer sikkert å finne frem noen gamle fiskestenger. Da kan asylsøkerne rusle ned til Mjøsa å prøve fiskelykken hver dag. Pengene rekker til en liten sjokolade hver dag. Det kan neppe være det værste tilbudet for folk som har flyktet fra krig og elendighet.

Baller er også noe mottakslederen før kunne skaffe. Grøntarealer til fritt bruk finnes i nærheten til mottaket.

Det heter så fint i det nye Norge at man skal se muligheter, ikke problemer.

Asylbarn som i månedsvis venter på å få asylsøknaden behandlet, får 14 kroner dagen. Omsorgssvikt ut fra norsk barnevernsstandard, sier mottaksleder Erling Segelstad på Åkershagan transittmottak.

Freshwater-fishing

Fisking trenger ikke å koste all verden.

h-a.no

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂