For sju måneder siden kom de to irakiske fetterene Ali Abdulrahman og Mortada Raed til Sverige som asylsøkere. De drar nå hjem igjen til Bagdad med uinnfridde forventninger i bagasjen, foruten økonomisk støtte til reisen fra svenske myndigheter.

De to angrer på at de dro til Sverige. Ingenting ble som de hadde tenkt seg, skriver Svenska Dagbladet.

De som pønsket ut det politiske asylet, hadde nok heller ikke tenkt seg at det skulle få slike utslag:

– Min pappa sålde sin bil för att betala för resan. Han ville att jag skulle studera i Sverige och få ett bra liv, säger 20 årige Ali Abdulrahman.

Killarna tycker att asylprocessen tar alldeles för lång tid. De säger att de mår dåligt och saknar sin familj.

– Vi kom hit för att studera, men det får vi inte göra. Vi får inte jobba heller. Det händer ingenting på flyktingförläggningen. Vi bara äter och sover, säger Ali Abdulrahman och menar att han inte kan leva så i flera år i väntan på ett beslut från Migrationsverket.

Det er og blir en gåte hvordan allmennheten i år etter år fortsetter å akseptere den blotte eksistensen av et asyluvesen som blir så åpenbart misbrukt som av disse to sjarmtrollene her, særlig tatt i betraktning at deres historie langt fra er unik.

Den svenske avisen skriver at omfanget av fenomenet øker:

På årets första tre månader har 449 personer beviljats ekonomiskt stöd för att återvända till sina hemländer. Det är dubbelt så många som under 2014 och 2015 då 216 personer per år beviljats det så kallade återetableringsstödet.

Det er fremfor alt irakere og afghanere som benytter seg av denne muligheten.

Det spørs nok om ikke svenske (og norske) myndigheter burde ta lærdom av Finland. Allmennkringkasteren YLE opplyser at andelen avviste asylsøknader der til lands er fordoblet siden i fjor.

Ändringen förklaras med att Migrationsverket har ändrat sin bedömning av säkerhetsläget i Irak, Somalia och Afghanistan.

Meget fornuftig av dem. Når skal skandinavene lære?
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂