Hvor mange ulike smertefulle overgrep kan man utsette småjenter for? I Storbritannia har man oppdaget at småjenter som kommer i puberteten blir ofre for importerte skikker som ikke hører noen steder hjemme i dagens Europa. For å stanse brystveksten slår mødrene jentene med glovarme stener, hammer og sparkel. Mødrene ønsker å beskytte døtrene fra voldtekt, sex-trakassering og graviditet.

In the brutal procedure, hot objects [stones, a hammer or a spatula] are used to pound and beat girls’ breasts to stop them growing in the belief it makes them less desirable and discourages premarital pregnancy.

Skikken kommer fra Kamerun hvor en av fire jenter utsettes for dette, men det er også utbredt i andre afrikanske land som Nigeria. Parlamentsmedlem Jake Berry ble imidlertid sjokkert da han ble informert om at jenter i Birmingham og London befant seg i gruppen av ofre. Rundt 1000 jenter skal være i faresonen. Fenomenet skal være ukjent for barnevern og politi som ikke vet hva de skal se etter.

Mr Berry used freedom of information requests to show how little is known about the practice among child protection professions and the police. A quarter of children’s services department had not been trained to look for signs, while one in seven police forces had never heard of it.

Jack Berry vil at denne uskikken skal få samme status som kjønnslemlestelse og stemples som barnemishandling. Barn på 10 år utsettes for denne smertefulle behandlingen som øker sjansen for kreft, infeksjoner og cyster.

‘There is a dangerous lack of knowledge out there. The government should act and issue guidance to all local authorities and other public sector bodies about the warning signs that could uncover this practice.’

‘Hot stones, hammers and spatulas are used twice a day for several weeks or months to stop or delay and in some cases permanently destroy the natural development of the breast.’

‘But just as in the case of FGM (kjønnslemlestelse) these words are a thinly veiled excuse for a ritualised form of child abuse.’

Margaret Nyuydzewira, leder av Women and Girls Development Organisation, kommenterer:

‘Yes, it is happening in the UK. We know it is happening through members of our community. It is brutal. There is a lot of trauma. Mothers are doing it with good intentions, to protect their daughters from sexual harassment, but it does not fit with British values.’

Innenriksminister Karen Bradley sier at regjeringen er ‘absolutely committed’ til å få en slutt på uvesenet. Men hun innrømmer at enkelte fagfolk fremdeles er tilbakeholdne på grunn av «kulturell følsomhet».

3292FEC700000578-0-image-a-3_1458999477455

Dette kan det da ikke være nødvendig å utsette jenter i Birmingham for?

3292FED800000578-0-image-a-4_1458999513222

Ikke smertefritt.

Daily Mail  The Times