Selvmordsbombere detonerer i Istanbul og Ankara. Den 10. terroristen fra Paris 13. november ble tatt i Molenbeek i Brussel fredag ettermiddag.

Det så ut som krig. Hvis man ikke visste bedre skulle man tro det var opptak fra Midtøsten.

Opptaket fra BFMTV viser at ansiktsscanning av opptak fra CCTC-kameraer er med å identifisere folk på rømmen. Det er merkelig at de ikke gjør forsøk på å skjule sine ansikter.

Det er dramatisk når politiet går inn i en leilighet hvor de forventer å møte terrorister. Politiet ble overrasket tirsdag da de skulle sjekke en leilighet de trodde sto tom. Det hadde ikke vært strømforbruk i leiligheten, allikevel hadde tre menn gjemt seg der i lang tid. Da politiet stod utenfor døren åpnet de ild. Fire politimenn ble såret.

molenbeek.abdeslam.arrest18.03.2016

Det interessante er mannen i butikken. Han er kledt i en fotsid kjortel, en djeballah, og man må tro han lever mentalt i Midtøsten. Politiet utenfor er ikke israelere. Det er midt i Brussel, sentrum for NATO og EUs hovedkvarter. Krigen er kommet til Europa, vi vil bare ikke se det.