Donald Trump har allerede innledt valgkampen mot Hillary Clinton. Trump avlyste neste debatt på Fox News fordi han skulle holde en viktig tale til AIPAC, den jødiske lobbyorganisasjonen.

Trump ville prioritere jødene. De er en viktig constituency for ham, både hjemme, men også omdømmet i Israel. Sikkerhetspolitisk er også forholdet til Israel viktig. En kandidat måles på holdningen til Israel.

Da Fox News ikke fikk hovedpersonen, avlyste de hele debatten. Samtidig kom meldingen om at også Hillary Clinton skal tale til AIPAC-landsmøtet.

De to hovedrivalene vil altså møtes -indirekte – i en one-on-one. Clinton har spilt den overlegne. Nå må hun levere. Trump må bevise at han kan holde tunge politiske taler. Hvis han skulle klare det, kan plutselig balansen mellom de to være endret. Det er ikke sikkert en Clinton-seier blir noen walkover.

Hvis Trump klarer å overbevise velgerne om at han er seriøs, kan det også få flere amerikanere til å løsne på reservasjonen og akseptere ham.

Les også

-
-
-
-
-
-
-