Kommentator i Aftenposten Thomas Boe Hornburg er ansatt som politisk rådgiver for Arbeiderpartiet og dets leder Jonas Gahr Støre, melder NTB. Den nye rådgiveren vil tiltre i stillingen etter et kurs ved Forsvarets høgskole.

thomas-boe-hornburg
Thomas Boe Hornburg, foto: Twitter

Støre sier han er glad for å få Boe Hornburg på laget. Det kan man godt forstå. Hvem ønsker vel ikke å knytte seg til personer som lenge ikke bare har vist seg kvalifisert for jobben, men også har vært en ressurs for ens egen virksomhet?

Aftenposten-kommentatoren la inn en uhyre sterk søknad den 16. april 2015, med artikkelen Jonas Gahr Støres arbeiderparti. Slutten på artikkelen er blant de mest heidundrende eksempler på norsk politisk panegyrikk i det 21. århundre, og bør som sådan få plass i nye skolebøker:

Stoltenberg ble alltid rastløs på spørsmål om hva som var hans visjoner, hans himmel over politikken. Da løp det ofte et irritert drag over ansiktet.

Støre elsker slike spørsmål. Han bruker skamløst uttrykk som «det store bildet» og «det lange perspektivet» minst et dusin ganger i et hverdagslig foredrag.

Stoltenberg var i sitt ess som beslutningstager. Støre er i sitt ess som samlende nasjonalskald. Han har en ukuelig tro på idémakt, på ord om å trekke i lag, på dialog og dugnad året rundt.

Boe Hornburg sier han synes det er spennende med nye utfordringer. På den annen side er det også en trygghet i det å kunne fortsette med noen av de samme oppgavene.