Politiet i den svenske byen Kalmar går ut med en oppfordring på Facebook: Ta ikke loven i egne hender.

På sosiale medier ser politiet at folk ønsker å gjøre en innsats for tryggheten ute på byen. Grupper har uttalt at de vil ta igjen når innvandrere trakasserer blonde jenter. Folk er åpenbart lei av et politi som ikke klarer å rydde opp. Politiet på sin side fraråder folk å ta loven i egne hender. De skaper trygghet sammen med blant annet vektere og ansatte i kommunen.

Viljen til å ta loven i egne hender er et økende problem, ifølge politiet.

En del folk synes åpenbart at det er et økende problem at innvandrere trakasserer svenske kvinner og at politiet i for liten grad gjør det offentlige miljøet trygt. Ikke minst vet man nå at politiet har holdt tilbake informasjon om overgrep utført av innvandrere i Stockholm.

I 55 soner rundt om i Sverige har som kjent grupper av kriminelle innvandrere overtatt kontrollen. Politiet innrømmer at dette er områder som er ute av det offentlige Sveriges kontroll. Disse områdene har vært underlagt hemmelige rapporter. Noen offentlig oppfordring om å la være å ta loven i egne hender der har man aldri hørt.

Polisens vädjan till medborgarna
”Ta inte lagen i egna händer”

—-

Kent Andersson, inre befäl vid Kalmarpolisen, känner till ryktena och säger att det är ett växande problem.

– Det känns som att man har hört mer om sådana här grupper efter det som hände vid Sergels torg, säger han.
Än så länge har han inte hört om några incidenter under fredagen, även om kvällen än är ung.

—-

Förra helgen spreds ett inlägg på Facebook som beskrev en grupp på 15-16 personer som gick runt de centrala delarna av Kalmar och tog rygg på de som betraktades som «invandrare som trakasserar blonda tjejer», enligt Barometern.

polis

Aftonbladet