Nytt

Fire siktede i terrorangrepet på Krudttønden har hatt syv mobiler til disposisjon inne bak murene, er det fremkommet. Det var journalister fra Danmarks Radio som oppdaget at de innsatte kommuniserte med omverdenen på sosiale medier.

De nye oplysninger er helt vanvittige, mener retsordfører i Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen.

»Hele syv telefoner på fire fanger i denne meget alvorlige sag er meget bekymrende og meget alvorligt. Det er klart, at der skal gøres noget,« siger han.

..

»Jeg er dybt bekymret over, at vi i en af Danmarkshistoriens største terrorsager har en risiko for, at fire sigtede har haft mulighed for at kommunikere  og afstemme vidneforklaringer. Det kan have alvorlige konsekvenser for efterforskningen og dommen,« siger Trine Bramsen, retsordfører i Socialdemokratiet.

Hun finder det ligeledes dybt bekymrende, er det er journalister fra DR, der gennem sociale medier har opdaget de sigtedes kommunikation med omverdenen. Dermed har myndighederne ikke været godt nok rustet til at overvåge de sociale medier selv, og de kompetencer skal der rettes op på, mener Trine Bramsen.

 

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8402273/forbudte-mobiltelefoner-i-faengslet-ryster-politikere/