Tavle

De danske medier har efterhånden opbygget et hel korps af kvinder med indvandrerbaggrund, og hovedparten har mærket på egen krop, hvad social kontrol betyder i praksis. De siger meget fornuftigt, men er omvendt meget opmærksom på ikke at blive associeret med den værdipolitiske højrefløj. Selvfølgelig gik der selvsving i det, men Geeti Amiris reaktion, da hun venlig blev berørt af Marie Krarup under en tv-debat må være det foreløbige lavpunkt.

Vil man som indvandrer eller efterkommer noget kritisk om indvandrerkulturer, så må man som udgangspunkt tage rituel afstand fra folk der mener det samme på højrefløjen. Det lykkedes kurdiskfødte Sosun Sendi at bryde ud, og skabe sit eget liv, men prisen var høj. Eksempelvis kritiseres hun for nedenstående opdatering af danske kvinder, der mener hun er for præget af egne oplevelser. «Sosun se det store billede!», som en Louise pointerer.

Geeti Amiri islam kvindesyn Marie Krarup social kontrol Sosun Sendi 2016

«Jeg er en af dem, der er _meget_ tilfreds med, at der er begrænsninger på, hvor mange mænd med anden etnisk baggrund, man lukker ind på et diskotek. Og det har ikke noget at gøre med, at alle mænd med anden etnisk baggrund opfører sig som dyr, men at i 9 ud af 10 tilfælde, så er det et faktum, at de har meget tilfælles med dyr. 

Siden jeg var 16 har jeg dyrket nattelivet, og jeg er endnu ikke stødt på mænd med anden etnisk baggrund, der ikke har været nogle røvhuller. Enten ved at vedkommende har gramset på mig med sine ulækre fingre – eller åndet mig i nakken og forsøgt at skræmme mig, ved at fortælle mig, hvor godt han ‘kender’ min far/onkel/bror/fætter, og at han personligt nok skal sørge for at breife min familie om, hvad deres datter foretager sig om natten, hvis ikke jeg gør som han ønsker. Social kontrol når det er klammest.

Faktisk har jeg oplevet så grumme forhold, at jeg bevidst ‘researcher’ mig frem til, hvor mange indvandrere der befinder sig på X og Y-natklub, inden jeg beslutter mig for, om det er noget, jeg har lyst til at deltage i. Og nej – aldrig har jeg oplevet noget der bare ‘nærmer’ sig ovenstående fra hvide mænd.

Så til dem, der mener, at ‘farven’ er underordnet, og at ‘voldtægt’ ikke har nogen farve. Stop dig selv. Selvfølelig har den en farve.

Selvfølelig har den en historie. Selvfølelig har den en årsag. Og selvfølelig skal den stoppes. Så længe, at I bliver ved med at benægte, at der er en grundlæggende forskel i det kvindesyn mellem en hvid og brun mand, så svigter I stort.» (Sosun Sendi på Facebook, 18. januar 2016

 

document.dk