http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Vurderer-a-finansiere-flyktninger-med-skatt-pa-bensin-8323222.html

Vurderer å finansiere flyktninger med skatt på bensin

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble har foreslått å lage en felles bensinavgift i EU for å finansiere flyktningkrisen.

EU sliter ikke bare med å fordele flyktninger, men også dekke kostnadene ved den enorme strømmen av flyktninger til Europa. Dette utsetter yttergrensene for enorme påkjenninger – noe som er dyrt for EU og for de medlemslandene som flyktningene kommer til.

http://www.aftenposten.no/okonomi/Norsk-naringsliv-snuser-pa-Iran-8322563.html

Norsk næringsliv snuser på Iran

Næringslivsdelegasjoner med politikere som døråpnere kommer nå i flokk og følge til Iran. Oljeindustrien er bare en av sektorene som nå vil inn i landet.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/asyl-debatten/listhaug-advarer-europa-flyktningstroemmen-blir-stoerre-enn-i-fjor/a/23598621/

Listhaug advarer Europa: Flyktningstrømmen blir større enn i fjor

Sylvi Listhaug (Frp) venter over en million flyktninger til Europa i år, men vil fortsatt ikke ha dem til Norge.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/asyl-debatten/stortinget-har-gjort-norge-til-en-gullgruve-for-menneskesmuglere/a/23594702/

Advokat for syriske flyktninger: – Stortinget har gjort Norge til en gullgruve for menneskesmuglere

Listhaug må svare for omstridt utsendelse i Stortinget kveld

– Stortinget har gjort Norge til en gullgruve for menneskesmuglere. Etter at loven ble endret i all hast i høst, kan i praksis ingen flyktninger søke asyl i Norge. De må dukke opp i landet uten å lagt igjen spor noe sted.

Det sier advokatfullmektig Marit Vik, som nå ankerasylavslaget til de tre syriske kvinnene som 27. november ble kasteballer mellom Norge og Russland på Storskog-grensen.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkrisen-i-europa/buss-har-ankommet-asylsenteret-i-kirkenes/a/23599049/

Buss har ankommet asylsenteret i Kirkenes

** Frivillig til VG: – Skal fraktes til Murmansk i 37 minusgrader ** Noas: – Asylsøkerne har fått beskjed om å spise seg gode og mette

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/IS-holder-3500-kvinner-og-barn-som-slaver-8323661.html

IS holder 3500 kvinner og barn som slaver

IS-krigerne arrangerte Koran-konkurranse med sex-slaver som premie. Enkene til henrettede menn ble gitt til IS-krigere for å motivere dem til å slåss.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkrisen-i-europa/russland-har-143-millioner-innbyggere-816-har-flyktningstatus/a/23598800/

Russland har 143 millioner innbyggere. 816 har flyktningstatus

Flyktninger i Russland møtes med:
•  Korrupsjon
•  Ingen rettigheter
•  Nesten ingen asylmottak
•  Ingen økonomisk støtte

http://www.aftenposten.no/kultur/Slipper-fengsel—ma-betale-erstatning-pa-en-kvart-million-8323833.html

21-åring delte 1900 filmer og TV-serier på «norskfilm.net»: Slipper fengsel – må betale erstatning på en kvart million

Filmbransjen krevde 823.062 kroner, men 21-åringen fra Vestfold slipper unna med seks måneders betinget fengsel og 250.000 kroner i erstatning.

– Dette er den strengeste dommen i Norgeshistorien for brudd på åndsverkloven. Selv om vi bare får en brøkdel av kravet vårt, tviler jeg på at vi vil anke dommen, sier generalsekretær Willy Johansen i Norsk Videogramforening (NVF)

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂