Nytt

Rent tallmessig er ikke torsdagens angrep i Jakarta blant de store, men IS demonstrerer rekkevidde og nedslagsfelt: Kampene pågikk i fire timer i sentrum av byen, fem av angriperne ble drept og to sivile. Ti ble såret.

Det er evnen til gjennomføring, at IS kan slå til i hjertet av verdens mest folkerike muslimske nasjon, som betyr noe.

Indonesia har ikke hatt alvorlig terror siden 2009, men det kan være ved å endre seg.

Last month, anti-terror police in the country arrested nine men and said ISIS had wanted to «perform a ‘concert’ to attract international news coverage of their existence here,» according to Reuters. Police cited a document seized from the group that described the planned attacks as a «concert.»

I bladet til IS, Dabiq, het det i oktober at Indonesia står på listen av land som var blinket ut for angrep.

 

http://www.nbcnews.com/news/world/terrorists-attack-jakarta-indonesia-least-seven-dead-n496266