Innenriks

Natt til søndag ble beboere ved et asylmottak i Meråker evakuert fordi det tok fyr i en duk ved mottaket.

Torsdag melder Trønder-Avisa om branntilløp på Leira mottak i Levanger. En beboer ble sendt i ambulanse til Sykehuset Levanger for legesjekk. En hel etasje ved mottaket vil være ubeboelig i flere uker grunnet vannskader.

– Det har vært åpen ild på et beboerrom. Sprinkleranlegget er løst ut og brannen er slukket, fortalte fagleder brann, Tor Wigen, kort tid senere.

Det er ukjent hva som har startet brannen, men politiet skriver på Twitter at det trolig er en beboer på asylmottaket som har vært uaktsom.

 

Det er grunn til å merke seg branner som er utløst av beboerne selv, for mediene er raske til å se politisk fiendtlighet bak enhver brann. Når det senere kommer frem at den var teknisk eller selvforskyldt, drukner opplysningene.