Et planlagt asylmottak under bygging ble onsdag påtent av ukjente gjerningsmenn i Limburgerhof (11.000 innb.) i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz.

Ingen ble skadet i brannen, som politiet ikke kan utelukke er påsatt av politiske grunner. Ifølge et øyenvitne forlot en liten svart bil åstedet i all hast.

Det har vært flere branner i tyske asylmottak og planlagte asylmottak den senere tiden. I april ble et planlagt mottak påtent i Tröglitz. Men det er ikke bare på småsteder lignende ting skjer. I samme måned brant det i mottak både i Berlin og Hamburg, dog uten at noen politisk motivert påtenning er brakt på det rene.

Det er uansett vanskelig å la være å tenke at noen som ikke er blant samfunnsutviklingens vinnere, reagerer med ildspåsettelse på det kraftig økende antallet asylsøkere, ikke minst i lys av dagens aksjon mot den høyreekstreme gruppen «Oldschool Society».

Økt spenning og ditto konfliktnivå ser ut til å ligge i luften.

 

Frankfurter Allgemeine