Nytt

De nye id-kontrollene på busser og tog på vei til Sverige er blitt møtt med massiv kritikk. Den svenske regjeringen er allikevel klare til å ta enda et skritt ved å stenge Øresundbroen. Den daglige trafikken over broen ligger rundt 20.000 biler og regjeringen vil kun stenge broen ved nødsfall.  Regjeringen vil ta stilling til forslaget på fredag.

”Öresundsbron är en av Sveriges viktigaste och mest trafikerade förbindelser med ett annat land, Danmark. En tillfällig stängning av bron kan utgöra ytterligare en åtgärd för att minska risken att den allmänna ordningen eller inre säkerheten påverkas till följd av den stora tillströmningen av asylsökande», står det i texten som DI tagit del av.

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) säger till DN att möjligheten stänga bron endast ska användas i nödfall.

I likhet med Norge sliter Sverige med å bli kvitt alle som ikke får innvilget asylstatus. For tiden befinner 22.000 personer som har fått avslag på sine søknader seg fremdeles i Sverige. Disse skal sendes ut med tvang. Hvis de finner dem da. Bare i år har over 7.000 «blitt borte». Og hvor skal de sendes? De fleste er fra Afghanistan. Men Afghanistan er ikke veldig interessert i å få sine unge menn tilbake. Fredag kommer den afghanske presidenten på besøk og et forslag til returavtale er allerede blitt stemplet som «ikke godkjent». Merkelig, de skal jo være slik en ressurs, de unge mennene…

10-years-of-the-Öresund-Bridge_3

Først inviterer Sverige alt som kan krype og gå bare de kaller seg syrere og nå vil de stenge broen. Det blir nok ikke Danmark glade for.

Dagens Industri