Russland vil utplassere det avanserte antiluftmissilsystemet S-400 i Syria. Der er det samme som å si at det ikke blir noen ny nedskyting av et russisk fly uten gjengjeldelse.

Russian Defense Minister Sergey Shoygu said Wednesday on his ministry’s Twitter feed that the country would instal S-400 defense missile systems at its Hmeymim air base near Latakia, on Syria’s Mediterranean coast.

The missiles have a range of 250 kilometers (155 miles), according to the missilethreat.com website. The Turkish border is less than 45 kilometers (30 miles) away.

Utenriksminister Sergej Lavrov sa onsdag at nedskytingen virket planlagt. Et kamerateam sto klar til å filme det styrtende flyet, noe som bare varer noen sekunder. Hvor kom de fra?

En grunn til at Ankara skjøt ned flyet kan ha vært at russerne bombet en turkmensk gruppe. De slåss mot Assad og står tyrkerne meget nær. Ankara opptrer som deres beskytter. Statsminister Davutoglu sto i parlamentet og snakket om trusler om folkemord. Tyrkerne er raske til å ty til dramatisk språk når det gjelder deres egne interesser.

Ankara offentliggjorde også en lydfil som viste at det russiske flyet ble advart.

To russiske offiserer har allerede vært på besøk i den tyrkiske generalstaben. Kanskje de slår seg til tåls med versjonen de fikk høre?

http://edition.cnn.com/2015/11/26/middleeast/syria-turkey-russia-warplane-shot-down/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂