Da Hagen behandlingssenter i Veldre ble lagt ut for salg var det hele 42 privatpersoner og firmaer som ønsket å kjøpe plassen. Hagen behandlingssenter ser ut som et småbruk med et litt stort våningshus. En pen plass i Ringsaker.

Nå er det avklart at det ikke vil være noen som bosetter seg der for å nyte godt av Hedmarkens flotte kulturlandskap. Det blir heller ingen turistdestinasjon eller et aktivitetstilbud til lokalbefolkningen.

Etter en heftig budrunde på mandag fikk Skarpsno AS tilslaget. 12,5 millioner kroner ble til slutt prisen for Hagen. Skarpsno AS planlegger å starte asylmottak for enslige midreårige flyktninger. Flere av de andre budgiverne hadde samme planer, men noen hadde også planer om grønn omsorg og psykisk helsevern.

Skarpsno AS planlegger også å starte asylmottak i gamle Brumund skole utenfor Brumunddal.

Det er bare å gratulere Veldre som får ta del i den nye næringsveien i Norge.

Per Tore Teksum har gjennom selskapet Skarpsno AS sikret seg Hagen behandlingssenter for 12,5 millioner kroner.

Han vant budkampen om Hagen for nesten åtte millioner kroner mer enn prisantydning.

Nå forbereder Per Tore Teksum mottaksdrift for enslig mindreårige asylsøkere sammen med Andreas Wiik.

……

Fra før er det kjent at Per Tore Teksum jobber for å få etablert et tilsvarende mottak på tidligere Brumund skole. (….)

– UDI kommer til å stille noen begrensninger for antall, og mer enn 70 plasser vil det ikke bli, sier Wiik.

 

h-a.no