Tyrkia skjøt idag ned et russisk fly nær grensen ved Syria. Det russiske Sukhoi Su-24 ble skutt ned av et tyrkisk F-16 etter at de ignorerte nesten et dusin advarsler, sa tyrkiske militærledere. Det russiske forsvarsministeriet hevder at det russiske flyet befant seg i syrisk luftrom. Begge pilotene skjøt seg ut fra det brennende flyet, men den ene var, ifølge den lokale befolkningen, død da han traff bakken. Den andre er tatt til fange av de lokale jihadistene.

The Turkish army said the pilots of the Russian jet had been warned ‘ten times in the space of five minutes’ before the plane was shot down.

‘The data we have is very clear. There were two planes approaching our border, we warned them as they were getting too close,’ a senior Turkish official said.

‘We warned them to avoid entering Turkish airspace before they did, and we warned them many times. Our findings show clearly that Turkish airspace was violated multiple times. And they violated it knowingly,’ the official said.

article-3331558-2EC4873400000578-772_964x391

Den overlevende russiske piloten er tatt til fange.

Nato avholder et ekstraordinært møte i Ankara idag for å diskutere situasjonen. Ettersom Tyrkia allerede vet at russiske fly er i området for å angripe IS, hva var poenget med å skyte ned det russiske flyet? Hvilken side er Tyrkia på?

Daily Mail