Innenriks

Den israelske ambassadør til Norge Raphael Schutz møtte TV2s Fredrik Græsvik og NRKs Sidsel Wold til debatt i Studentersamfundets storsal lørdag kveld. I den forbindelse siteres Græsvik i Adresseavisen med de totalt overflødige ord: – Jeg er ikke objektiv.

Har noen noen gang påstått at Græsvik er objektiv? Finnes det noen overhode i dette landet som anser Græsvik som en upartisk, fordomsfri og objektiv reporter?

En reporter som beskylder Israel for barnedrap og lenker til antisemittiske nettsteder er hverken saklig eller nøktern i sin beskrivelse av Midtøstens virkelighet.

Dersom man våger å kritisere Græsviks dekning av konflikten Israel har med islamistene i Hamas, risikerer man å få klistret merkelappen idiot i panna av hr korrespondenten.

Græsviks fordomsfulle kritikk av Israel og jøder er svært godt kjent. Det er derfor ingen nyhet at Græsvik ikke er objektiv. Græsviks subjektive og ubalanserte dekning av Israel/Hamas er allmennkunnskap. Selv Græsviks arbeidsgiver TV2 måtte gjøre noe med villstyringen som ikke klarte å holde riktig fokus i jobben som Midtøsten-korrespondent.

– Jeg er ikke objektiv. Nei, Græsvik – aktivister er sjelden objektive.