Nytt

TV2s reporter Fredrik Græsvik skriver i en Facebook-tråd at Med Israel for Fred, MIFF, ikke bør få slippe til i det offentlige rom. På spørsmål om han virkelig mener at en organisasjon med 7.500 medlemmer skal utestenges fra det offentlige rom, svarte Græsvik bekreftende.

Græsvik er ingen sommervikar. At en kjent og erfaren journalist som dekker en pågående konflikt viser seg så åpenlyst partisk, er én ting. Det har for lengst gått opp for mange at norsk presse er ensidig, i Midtøsten-konflikten som mye annet. Men at en journalist går inn for å nekte en organisasjon ytringsfrihet, er enda mer alvorlig. Det tyder på at Græsviks engasjement har gjort at han har mistet fotfestet som journalist. Da svikter det på det mest grunnleggende.

Hvor er reaksjonen fra kolleger, fra fagbladet Journalisten, over et slikt grovt overtramp?

Journalisten tar opp at Græsvik kalte en motdebattant for «idiot». Avisen Dagen skrev på lederplass at det var formann i Sandefjord Fremskrittsparti som fikk en slik beskjed. Græsvik sier det var en annen. Græsviks overordnede, nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther, sier slike uttrykk er uakseptable. Men hva sier han til Græsviks omtale av MIFF, som ligger i en helt annen kategori?

Debatten foregikk på facebook-siden til TV2s Gerhard Helskog.

 

græsvik

Dagbladet hadde et oppslag om Græsviks uttalelser mandag kveld. Men innleder med å si at Midtøsten-reporterne har måttet tåle mye hets på sosiale medier. Græsvik forsvarer sitt utspill med at MIFF farer med løgn. Har han ikke fått med seg det grunnleggende at i Midtøsten-konflikten er den enes løgn den andres sannhet. Græsvik inntar aktivistens rolle.

Dagbladet lar han slippe unna med det.

– De driver en hetskampanje mot journalister, og svertet oss med at vi har en løgnaktig og ensidig dekning. For egen del, har jeg registrert at medlemmer av MIFF gjentatte ganger har løyet om meg på Facebook og Twitter, sier Græsvik til Dagbladet.

http://www.dagbladet.no/2014/07/22/nyheter/innenriks/utenriks/fredrik_gresvik/vebjorn_selbekk/34451928/

http://www.dagen.no/Meninger/22/07/2014/Du_er_en_idiot._Hilsen_TV2-94704