«Flyktingkrisen tvingar Malmö på knäna – samtidigt blöder stadsområdena pengar», slik titulerte Sydsvenska Dagbladet en artikkel i går. Den tittelen finner du ikke lengre. Nå heter artikkelen «Malmös stadsområden blöder pengar». Det får være grenser for ærlighet.

Document omtalte Sydsvenskans artikkel: SOS fra Malmø: Innvandring knekker byens økonomi. I omtalen bemerket vi blant annet at malmøavisen var forfriskende direkte i sin påpeking av årsakene til byens problemer. Så viser det seg altså at det ble litt vel friskt for tandre svensker.

Ifølge Fria Tider var det «vänsterkritik» som førte til panikken, og har man panikk går det gjerne over stokk og stein. Hele tre ganger ble titelen endret før man var fornøyd.

«Artikeln hade tidigare en annan rubrik som var felaktig. Vi ber om ursäkt för det», skriver tidningen i en revidering.

Detta efter att ha ändrat den mer nyanserade och ursprungliga rubriken «Flyktingkrisen tvingar Malmö på knäna – samtidigt blöder stadsområdena pengar» tre gånger till att inte nämna invandring över huvud taget som orsak till det svåra sociala och ekonomiska läget i staden.

Den ursprungliga rubriken ändrades till «Flyktingkrisen skjuter Malmös ekonomi i sank» för att tillslut bli den mer tillrättalagda rubriken «Malmös stadsområden blöder pengar».

Det skal sies at artikkelens innhold ikke ser ut til å være endret. Den beskriver fremdeles hvordan innvandringen tapper byen for ressurser, og hvordan desperate politikere prøver å holde skuta flytende med hardhendte budsjettkutt som rammer byens svakeste; gamle og syke.

«Flyktingkrisen har tvingat ner Malmö stad på knäna», skriver tidningen. Bland annat nämner de att det förra veckan kom 300 så kallade ensamkommande flyktingbarn till Malmö, vilka kostar skattebetalarna 700 000 kronor per år per ensamkommande. En uppskattning som «är ett alltför lågt belopp» i fortsättningen med tanke på krisen, enligt Sveriges kommuner och Landsting (SKF).

På mikrobloggen Twitter ber Sydsvenskan upprepade gånger om ursäkt för rubrikvalet.

Man vet ikke om man skal le eller gråte.
www.sydsvenskan.se/malmo/flyktingkrisen-tvingar-malmo-pa-knana–samtidigt-bloder-stadsomradena-pengar-/

www.friatider.se/flyktingkrisen-tvingar-malm-p-kn-na-sydsvenskan-r-ttar-invandringskritisk-rubrik

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂