Nytt

Frankrike planlegger, i det stille, å gjeninnføre passkontroller ved alle grenseoverganger i et desperat forsøk på gjenopprette kontrollen, ifølge et brev til byråkratene i Brussel som er blitt lekket til den tyske avisen Handelsblatt. Frankrike bruker den kommende Klimakonferansen i Paris (30. nov – 11. des) som unnskyldning begrunnelse for å stenge grensene for fri ferdsel. De ser seg nødt til å øke sikkerheten da klimakonferansen vil motta mange av verdens statsledere. For sikkerhets skyld så vil Frankrike stenge grensene fra den 13. november.

The move comes as Austria has defended plans to build a fence on its border with Slovenia, which is also part of the Schengen Zone.

Interior minister Johanna Mikl-Leitner told Austrian newspaper Die Presse: ‘A fence is not a bad thing.’

A French government spokesman last night confirmed the plan saying there was ‘obviously a security issue’ around the COP21 conference. He said it was a routine move and that the European Council and European Commission had been notified.

Som kjent kan medlemslandene suspendere Schengen-avtalen midlertidig hvis det er fare for landets indre sikkerhet.

2E1550FE00000578-0-Workers_reinforce_a_fence_with_razor_wire_to_protect_the_Eurotun-a-111_1446736637433

Gjerdet ved Eurotunnelen forsterkes   

Det kan jo tenkes at Frankrike har plenty med hjemmeavlede terrorister slik at det egentlig ikke spiller noen rolle om de stenger grensene den 13. november? Eventuelt kan det tenkes at terroristene reiser til Frankrike allerede den tolvte?

Daily Mail  Handelsblatt (tysk)  Le Figaro