Barn må sove på gulvet i Malmø, skriver Sydsvenskan. Det er krisenivå 2 som har inntrådt. Hvor mange krisenivåer er det i Sverige? Hva er situasjonen ved krisenivå 15? Har noen i det hele tatt forsøkt å spå hva neste trinn eller krisenivå innebærer? Det kommer fler og fler «ensamkommande barn» til Sverige. Det var litt krise tidligere også, da kom det 30-40 i uken (krisenivå 1?), men nå er det enda mer krise nå som det kommer et hundretalls per døgn. Halvparten av alle de «ensamkommande barnen» som kommer, registreres i Malmø.

På bytur i København igår kveld traff jeg selv noen karer fra Malmø. Det er for farlig å gå ut i Malmø, sa Matthias (en robust kar på nesten to meter), vi reiser heller til København. Det er kanskje en annen kriseskala hvis du er svensk og bor i Malmø? Dette må da minst være svensk krisenivå 5.

644x429(ByWidth_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

Slik illustrerer Sydsvenskan krisenivå 2.

För två veckor sedan tog Malmö stads trygghets- och säkerhetsdirektör Per-Erik Ebbeståhl beslutet att staden går in i det första stadiet av krisläge: «störning».

Beslut om krisläge av typen «störning» tas relativt frekvent, till exempel i samband med sommarens upprepade granatdåd och under storregnet den 31 augusti förra året.

– Men nu är vi mycket nära ett beslut om krisläge två som kallas «allvarlig händelse», sa Ebbeståhl på fredagen.

 

ANNONSE
ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629