Barn må sove på gulvet i Malmø, skriver Sydsvenskan. Det er krisenivå 2 som har inntrådt. Hvor mange krisenivåer er det i Sverige? Hva er situasjonen ved krisenivå 15? Har noen i det hele tatt forsøkt å spå hva neste trinn eller krisenivå innebærer? Det kommer fler og fler «ensamkommande barn» til Sverige. Det var litt krise tidligere også, da kom det 30-40 i uken (krisenivå 1?), men nå er det enda mer krise nå som det kommer et hundretalls per døgn. Halvparten av alle de «ensamkommande barnen» som kommer, registreres i Malmø.

På bytur i København igår kveld traff jeg selv noen karer fra Malmø. Det er for farlig å gå ut i Malmø, sa Matthias (en robust kar på nesten to meter), vi reiser heller til København. Det er kanskje en annen kriseskala hvis du er svensk og bor i Malmø? Dette må da minst være svensk krisenivå 5.

644x429(ByWidth_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

Slik illustrerer Sydsvenskan krisenivå 2.

För två veckor sedan tog Malmö stads trygghets- och säkerhetsdirektör Per-Erik Ebbeståhl beslutet att staden går in i det första stadiet av krisläge: «störning».

Beslut om krisläge av typen «störning» tas relativt frekvent, till exempel i samband med sommarens upprepade granatdåd och under storregnet den 31 augusti förra året.

– Men nu är vi mycket nära ett beslut om krisläge två som kallas «allvarlig händelse», sa Ebbeståhl på fredagen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂