Tyske myndigheter anslår at rundt 30 % av de som utgir seg for syrere, i virkeligheten er noe annet.

Tyskland anslår, at omkring 30 procent af de migranter og flygtninge, der hævder at komme fra det krigshærgede Syrien, reelt kommer fra andre lande, siger en talsmand for Indenrigsministeriet i Berlin til AFP.

– Det er en vurdering, som er baseret på embedsmænds iagttagelser – navnlig embedsfolk i det føderale politi, i EU’s grænseorgan Frontex og i departementet for Migration og Flygtninge, siger talsmanden til AFP.

Mange vil mene at Tyskland selv har brakt seg i en situasjon hvor alle vil til Tyskland og høyner sjansen ved å si de er syrere.

Flygtningestrømmen er taget mere og mere til, efter at Tyskland meddelte, at det vil tage imod syrere – uanset om disse i princippet skulle have søgt om flygtningestatus i det første EU-land, som de kom til på deres vej mod forbundsrepublikken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂