Innenriks

Kommunikasjonsdirektør Leonard Doyle i International Organization of Migration (IOM) ser ingen krise for Europa. Antallet flyktninger er ikke spesielt høyt. Krisen er at migrantene må få tryggere veier å migrere på. Slik kan enda flere migranter komme til Europa. Uansett hvor mange de blir, så vil vi sikkert bli belært med at de ikke er så mange, og at situasjonen er håndterbar.

Det er bare å ta i mot folk i nød. Om våre nabolag blir totalt forandret så er det sikkert helt håndterbart det også.

Det er ikke en krise med for mange migranter som kommer og overbelaster Europa, krisa ligger i at det er så mange migranter som trenger hjelp og trygge veier å migrere på.

Han sier at det så absolutt ikke kommer fler migranter til Europa nå, enn det kontinentet kan håndtere. Med sine 700 millioner innbyggere har Europa færre mennesker på flukt enn både Afrika og Asia. 60 prosent av migrantene som har kommet til Europa via sjøveien i år, er fra krigsherjede Syria, ustabile Afghanistan og det autoritære diktaturet Eritrea.

Dagbladet