Nytt

Hvis det svenske establishment fortsetter sin nåværende politikk med skyhøy innvandring og munnkurv og utstøtelse av kritikere, kommer Sverigedemokratene til å bli største parti, spår Mauricio Rojas, økonom, aktiv innen Folkepartiet, inntil han ga opp for hetsen og flyttet til Madrid.

At SD vokser er enkel politisk aritmetikk.

Missnöjet bottnar inte i en gryende rasism eller främlingsfientlighet. Så har många velat hävda, men utan det minsta sakliga stöd. Vad däremot är påfallande och väldokumenterat är en växande oro över en misslyckad integration, som kopplas ihop med en tilltagande segregation, utanförskap och otrygghet. Att det sammanfaller med en rekordstor invandring, tiggeriets utbredning och hundratals ungdomars medverkan i Islamiska statens terrorkrig gör inte saken mindre bekymmersam.

Att inte erkänna detta och istället ge sig på SD:s väljare, som om de vore obotliga rasister, är inte bara att skjuta på budbäraren utan manar fram en ännu starkare reaktion mot vad som uppfattas som ett verklighetsförnekande ”etablissemang”. Det är, kort sagt, inte bara dumt utan också kontraproduktivt.

Også Rojas har lest Paulina Neudings intervju med lederen av ambulansesjåførenes fagforening. Den virkeligheten Henrik Johansson skildrer er som fra et frontavsnitt, men det er en krig Sveriges ledelse ikke ønsker å vite noe om. Også i benektelse og fortrengning er Sverige flinkeste gutten i klassen.

 

 

http://www.svd.se/darfor-blir-sd-storsta-parti/om/ledare