Nytt

USA har forhandlet med Iran i 300 dager. Utover å temme Irans atomprogram, er planen at Iran gradvis skal innlemmes i verdenssamfunnet. Er det noe tegn på en slik tilnærming?

Mandag ble Washington Posts Teheran-korrespondent, Jason Rezaian stilt for retten for tredje gang. Han har sittet fengslet i 300 dager. Anklagene er vage og konspirative: variasjoner over spion og undergraver av regimet.

iran.jason.rezaianDet er kanskje ikke tilfeldig at Rezaian ble stilt for retten samme dag som USA og Iran sammen offentliggjorde atomavtalen. Slik markerer totalitære regimer deres forakt for motstandere de ønsker å ydmyke.

Kritikere i USA har lenge funnet det uforståelig at ikke Obama har forlangt Rezaian løslatt. Å inngå en avtale med et regime som holder en amerikansk journalist fanget på oppdiktede anklager, viser at Obama enten ikke forstår eller bryr seg om elementære regler for hvordan et demokrati bevarer sin selvrespekt.

Rezaian, his wife and two photojournalists were detained on July 2014 in Tehran. All were later released except Rezaian, who has been held for over 300 days.

If convicted, he faces 10 to 20 years in prison.

Rezaian is a dual US-Iranian citizen who was born and spent most of his life in the United States. Iran does not recognize other nationalities for its citizens.

 

http://www.timesofisrael.com/third-closed-session-in-trial-of-us-reporter-begins-in-iran/