Feature

mausoleum-palmyra

I løpet av de siste dagene har terrorstaten ødelagt to islamske mausoleer i den syriske oldtidsbyen Palmyra, som ble okkupert av IS i mai. Slike graver kan av en eller annen grunn ikke tåles av dem som er sikre på at de leser Koranen på den eneste riktige måten, og da går det sånn:

mausoleum-palmyra-sprengt

NRK skriver:

Direktøren for historiske minnesmerke i Syria, Mamoun Abdulkarim, seier at IS i dag sprengde gravene til Mohammed bin Ali, etterkomar av ein slektning av profeten, og Nizar Abu Bahaaeddine, ein religiøs figur frå Palmyra.

Han seier at gravene vart sprengde for tre dagar sidan. Abdulkarim seier også at IS har øydelagt fleire gravsteinar på ein gravlund i byen. Han meiner at IS sprengjer alle gravsteinar som er smykka med marmor.

– For IS skal ikkje graver vere synlege, seier han til nyheitsbyrået AFP.