Feature

stoning

Mer fra Ayaan Hirsi Ali ‘s nye bog Kætter. Her en passage om stening:

«Sharia (islamisk lov, red.) sanktionerer endvidere den brutale dødsstraf ved stening. En praksis, som burde være utænkelig i dette århundrede, men som er alt for almindelig. I dag har mindst 15 lande love, der giver mulighed for – eller kræver – dødsstraf ved stening, især ved forbrydelser som utroskab eller andre former for «seksuel promiskuitet». En undersøgelse for Pew Institute i 2008 fandt, at kun 5 procent af pakistanerne var modstandere af stening for utroskab; 86 procent var tilhængere.

Iran har den højeste frekvens af steninger i verden i forhold til befolkningstallet. Ifølge landets retssystem har dommerne lov til at dømme en anklaget på baggrund af, ikke beviser, men en «mavefornemmelse» om skyld.

Som et besynderligt ekko af de religiøse forfølgelser i Europas middelalder, hvor den anklagede kunne bevise sin uskyld ved at overleve en udfordring som at gå over glødende kul eller blive kastet i iskoldt vand, kan vore dages iranske steningsofre kun overleve, hvis de er i stand til at undslippe. Men hvor mændene begraves op til livet, hvilket gør det muligt for de stærke og hurtige at undslippe, begraves kvinderne normalt op til brystet iført deres chador, hvilket gør det stort set umuligt at komme fri.»

(Side 169-170)

Læs også Abdul Wahid Pedersen: Stening står ikke til diskussion