Nytt

Australia returnerte båtmigrantene og stanset dermed massedrukninger utenfor kysten. Nå legger de premissene for jihadister som søker lykke og spenning i Syria. Reiser du, er du ikke velkommen tilbake til samfunnet. Og nei, vi tror ikke at alle har kjørt ambulanse og bedrevet hjelpearbeid.

australia

 

Det skal ikke gjøres noen unntak for de desillusjonerte jihadistene som angrer seg og vil tilbake til Australia, sier statsminister Tony Abbott. «Hjemvendte» skal arresteres og fengles.

“A crime is a crime is a crime,” he said. “If you go abroad to break Australian law, if you go abroad to kill innocent people in the name of misguided fundamentalism and extremism, if you go abroad to become an Islamist killer, well, we are hardly going to welcome you back into this country.

“There are tens, if not hundreds of thousands of innocent people who have been killed by the Daesh death cult and the other terrorist groups in that part of the world.”

“If you go, and you seek to come back, as far as this government is concerned you will be arrested, you will be prosecuted and you will be jailed,” Abbott said. “It is a serious criminal offence under Australian law to fight with terrorist groups overseas.”

Ingen kommunejobber og trøsteklemmer der i gården, nei. Hvorfor skal det være så umulig for Europas politikere å følge Australias eksempel?

abbott

Statsminister Tony Abbotts twittermelding til etterfølgelse for EU!

The Guardian  The Australian