De andre partiene har slått seg sammen for virkelig å tyne FrP med en sak som har alt: humanitær katastrofe og en sjanse til å vise egen godhet, samtidig som FrP henges ut som de stympere de er. Tre fluer i ett smekk.

Men de kan ha forregnet seg. Opplegget er så tydelig at FrP bør mobilisere. Hvis de gir seg vil de ligge nede resten av perioden.

båtmigrants

Foto: Offisielt handler det om syriske kvoteflyktninger, men mediene later som om det gjelder også båtmigrantene. Begge deler handler om humanitet, og mediene lager en humanitær enhetsfront. Den står FrP utenfor, og derfor skal de «ut».

Og bak står Aps nye leder og innkasserer gevinsten. Landsmøteforslaget var åpningstrekket i en smart parti hvor FrP sitter igjen med svarteper. På alle mulige måter: maktpolitisk og moralsk.

Vil FrP finne seg i det?

Det handler selvsagt om noe langt mer. Det handler om to mellompartier som begynner å tro de kan tillate seg hva som helst. Det er regjeringen som er haleheng til V og KrF, ikke omvendt.

Nå har de skamløst innledet et forhold også til opposisjonen. Det får være grenser på sidesprang. Midt oppe i promiskuiteten anlegger de en prektig mine, som om de gjør dette kun andres skyld.

Jeg tror Venstre og KrF undervurderer velgerne.

Arbeiderpartiet faller med 4,6 prosentpoeng til en oppslutning på 35 prosent på en meningsmåling TV 2 har fått utført.

Høyre og Frp går begge solid fram.

Målingen som er utført av TNS Gallup, viser et markant fall for Arbeiderpartiet som har seilt i kontinuerlig medgang i flere måneder. Etter hva TV 2 har kartlagt er det spørsmålet om Norge skal ta imot 10.000 flyktninger fra Syria som kan være utslagsgivende for velgerne.

Høyre går derimot fram med hele 3,9 prosentpoeng til 25,5 prosent, og Fremskrittspartiet går fram med 2,5 prosentpoeng til 11,1 prosent på samme måling.

Regjeringens støttepartier Venstre og Kristelig Folkeparti går også begge tilbake, Venstre med 1,4 prosentpoeng til 5,1 prosent, og KrF med 0,2 til 5,2 prosent.

Fremskrittspartiet bør «call their bluff»: Det bør forlange at Skei Grande og Hareide velger side. Hvis de vil alliere seg med opposisjonen må de kaste regjeringen.

Politikken trenger noen klare fronter. Mellompartiene kan ikke ri flere hester samtidig. Verdipartiene er i realiteten skruppelløse.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeiderpartiet/arbeiderpartiet-kraftig-ned-etter-landsmoetet/a/23446606/