Nytt

Sent onsdag kveld ble et tyrkisk-tysk ektepar – angivelig salafister og halvveis identifisert som Halil og Senay D. – arrestert av tyske spesialstyrker i sitt hjem i Oberursel utenfor Frankfurt, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot et sykkelritt i og rundt byen den 1. mai.

I boligen deres ble det funnet sprengstoff, en rørbombe, et gevær og ammunisjon. Paret hadde vært under oppsikt en tid fordi de mot slutten av mars hadde gått til innkjøp av store mengder hydrogenperoksid – et stoff også benyttet som bombeingrediens – i en byggevareforretning under falsk navn.

Etterforskningen brakte på det rene at de hadde kontakter med al-Qaida og salafistmiljøet i Frankfurt, og politiet gikk til aksjon da den ene av dem tilsynelatende rekognoserte i et skogsområde nær Oberursel, rett ved et sted hvor sykkelrittet er planlagt å passere.

 

Die Welt