Innenriks

Mediene driver uhemmet kampanje for Jonas Gahr Støre og fremstiller ham nesten alltid i best mulig lys, også billedlig. Motsatt fremstiller man Erna Solberg i dårligst mulig lys. Siden Solberg er kvinne og overvektig er hun et takkenemlig objekt. Men det rimer svært dårlig med kampanjen mot mobbing av kvinner, og er ekstra ille fordi Solberg er landets statsminister.

Man viser forakt for både landets fremste kvinnelige politiker og statsministerembetet.

Dagbladets forside er illustrerende. Støre fremstilles som en blanding av Jesus og Helgenen/Simon Templar. Han kunne med letthet avbildes som om han nettopp var kommet fra Shippingklubben og hadde sneiet innom Youngstorvet.

 

 

 

 

 

IMG_2412

Motsatt må Solberg finne seg i å bli avbildet i VG som hun var en mexicansk horemamma som var fanget i en stille stund på sitt bordell.

 

IMG_2415

 

Det er den svært rutinerte Harald Henden som har tatt bildet, men det er desken i VG som har satt det på. Solberg er på statsbesøk i Vietnam.

Det er ikke første gang hun ydmykes og mobbes av fotografer. NRKs TV-team har gjort det i lang tid. Første gang jeg virkelig la merke til det var for et par måneder siden: Solberg skulle gi en kommentar. I stedet for å gå rett inn i uttalelsen, fulgte kamera henne ned en en lang korridor, gående mot fotografen. Seeren kunne ikke unnlate å legge merke til at Solberg har fått for lite mosjon. Hun gikk på den vraltende måten som overvektige gjør.

Når Dagsrevyen velger å legge ut flere irrelevante sekunder med slike bilder kan det bare være en forklaring: Solberg skal ydmykes og psykes ut. Selvfølgelig ser hun slike innslag eller hennes medarbeidere gjør det.

Noen dager senere skulle hun stige ut av en bil. Da må kvinner nødvendigvis stikke bena ut, og lårene til Solberg er ganske tykke. Det var helt unødvendig å vise dette. Likevel gjorde Dagsrevyen det, og man forstår at de dveler ved hennes lår fordi det fryder dem.

Da hun kom til Vietnam gikk hun ned en bratt flytrapp. Solberg hadde på seg en kort kjole i varmen, som var avslørende.

Både NRK og VG appellerer til de laveste instinkter hos leserne/seerne. Å ydmyke noen pga deres kropp er å synke svært lavt.

Solberg er en sympatisk person som fortjener bedre. Hun er dessuten vår statsminister.