De åtte muslimene som tok initiativet til fredsringen rundt synagogen i Oslo 21. februar får Fritt Ords Honnørpris på 100.000 kroner. Hajrad Ashrad holder takketalen ved seremonien fredag. Dagsavisen.

De sju andre i gruppa bak Fredens Ring er Zeeshan Abdullah, Ali Chishti, Atif Jamil, Marod Jarodi, Mudassar Mehmood, Thomas Holgersen Daher Naustdal og Hassan Raja.

På Facebookveggen til gruppen Urett avsløres, skrev de:

«Islam er å beskytte våre brødre og søstre, uavhengig av hvilken religion de tilhører. Islam er å heve seg over hatet og aldri synke på samme nivå som haterne. Islam er å forsvare hverandre. Muslimer vil vise at vi tar sterk avstand fra all type jødehat, og at vi er der for å støtte dem.»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂