Nytt

En pakistansk domstol løslot torsdag en av lederne for terrorgruppa Lashkar e-Taiba, som sto bak terrorangrepet på Mumbai i november 2008 hvor 160 mennesker ble drept. India reagerer sterkt på løslatelsen.

India har vært misfornøyd med rettsforfølgelsen av de som sto bak ett av de verste terrorangrep i Indias historie. Zaki-ur-Rehman Lakhvi har sittet i fangenskap siden 2009 og det har vært ført rettssak mot ham, men den har foregått bak lukkede dører. Før jul ble det kjent at en domstol ville løslate ham. Regjeringen til Nawaz Sharif forsøkte å forhindre det, men lyktes bare utsette løslatelsen.

pakistan.zaki-ur.Rehman.Lakhvi

Løslatelsen er en triumf for jihadgruppene. Regjeringen har forfulgt Taliban etter massakren på skolebarn i Peshawar, men den har latt Lashkar e-Taiba i fred. Det er en risikabel strategi.

Øverste leder for e-Taibas veldedighetsorganisasjon, Hafiz Muhammad Saeed, lever åpent i Lahore og kan bevege seg fritt, selv om USA har utlovet en belønning på 10 millioner dollar for den som fører til at han blir stilt for retten.

Det er som hentet ut av Homeland IV.

http://www.nytimes.com/2015/04/11/world/asia/pakistan-militant-leader-mumbai-attacks-released-on-bail.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0