Nytt

Pakistanske styrker gikk søndag til aksjon og tok et tyvetall Mumbai-mistenkte i varetekt, blant dem Zakiur Rehman Lakhwi, operativ leder for Lashkar–e-Taiba, og en av hjernene bak Mumbai-terroren.

Sikkerhetsstyrkene gikk til aksjon mot kontorene til amaat-ud-Dawas, som er Lashkar-e-Taibas veldedige front. Partiet holder til i utkanten av Muzzaffarabad, hovedstad i den pakistanske del av Kashmir.

Spørsmålet er så: hvor lenge blir de sittende inne? Pervez Musharraf gjorde det samme etter amerikansk påtrykk i 2001: forbød Laskhar-e-Taiba, og arresterte den del folk. Men i all stillhet ble de sluppet ut og kunne reorganisere seg under nye navn.

Utenriksminister Condoleezza Rice var svært forsiktig med å si noe om statlig innblanding i Mumbai-terroren. Men hun sa: -Det er velkjent at det er historiske bånd mellom Lashkar-e-Taiba og myndighetene.

Mumbai terror mastermind among 20 LeT activists held: Report