VG skriver om en artikkel i New York Times. Den omhandler jihadistene som kommer fra Fredrikstad. Minst syv personer har reist fra Lislebyveien for å tilslutte seg jihad med IS eller andre terrorgrupper.

ap.kari.agerup.fredrikstad

Varaordfører i Fredrikstad, Kari Agerup (A),  liker ikke at byen hennes skal bli kjent for sin eksport av terrorisme. Det ser ut som om det er ønskelig å feie problemene under teppet. Samtidig kommer hun med en innrømmelse om hvordan hun ser på Norge akkurat nå. Det skal ikke være noen spesiell grobunn for jihadister i Fredrikstad i forhold til andre byer. I Agerups verden kan dette skje i alle norske byer, men hun ønsker ikke at vi skal være kjent for jihadister.

Norsk jihadisteksport blir verdenskjent.

Fredrikstad-gaten Lislebyveien brettes ut i storavisen som terrorgate og eksempel på hvordan ungdom i flere vestlige land radikaliseres og reiser til Syria.

– Det er ikke noe bra for Fredrikstad at dette er det vi skal bli kjent for. Jeg synes det virker litt overdimensjonert av New York Times. Det er ikke slik vi vil bli omtalt, sier varaordfører i Fredrikstad, Kari Agerup (Ap), til VG.

—-

– Jeg synes ikke noe om dette. Det er kanskje tilfeldig at dette skjer i Fredrikstad. Det skulle ikke være noen spesiell grobunn for dette i vår by enn i andre byer, sier Agerup.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/is/new-york-times-skriver-om-fredrikstads-terrorgate-ikke-slik-vi-vil-bli-omtalt/a/23429241/