Innenriks

Pegida Sarpsborg har planlagt en Pegida-marsj i Fredrikstad 25. februar. Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) er negativ til idéen.

– Det er selvfølgelig ikke noe jeg setter pris på. Men også de som har slike sære synspunkter har lov til å demonstrere for sitt syn, sier ordføreren.

Med tanke på at Fredrikstad i norsk målestokk er storprodusent av jihadister (syv personer fra Lislebyveien har reist for å bli jihadister i Syria), er det kanskje litt sært av ordføreren å kalle demonstrantene for sære.

– De er svært islamfiendtlige og rettet mot enkelte religiøse grupper. Det mener jeg er fullstendig feil angrepsvinkel. Men hvis de sier de generelt tar avstand fra terror, så er ikke det noe som ikke alle andre også kan slutte seg til. Men jeg tror ikke vi skal la Pegida være dem som skal gå i forkant av kampen mot terror, sier han til NRK Østfold.

Jeg skal si meg enig i at arrangøren, Tor-Arne Häger Berg, ikke akkurat har den beste bakgrunnen for å gi Pegida et ansiktsløft i folkeopinionen, men skulle allikevel likt å vite hva ordfører Jon-Ivar Nygård mener er en riktig angrepsvinkel.

395002_244906922245087_916283499_n

Vil ikke la Pegida gå i forkant av kampen mot terror.

Fredrikstad Arbeiderparti har for sikkerhets skyld offisielt erklært Fredrikstad kommune for en rasismefri sone. Dette skal bidra til å få innvandrere ut i arbeid.

Dette innebærer blant annet at kommunen skal oppfordre personer med minoritetsbakgrunn til å søke, og kalle inn kvalifiserte søkere med minoritetsbakgrunn til intervju. Vi forplikter oss også til å ta alle henvendelser om diskriminering på arbeidsplassen alvorlig og gjøre vårt beste for å forhindre at slike situasjoner oppstår.

Er ikke dette et annet ord for positiv diskriminering?

Nygård er kjent med at det er en «viss overrepresentasjon» av norske jihadister fra Østfold.

Kommunen vurderer nå tiltak som kan hindre at unge reiser til Syria og har invitert byens moskeer til dialog.

– Det handler om å hindre folk som er i ferd med å skli inn i et radikalisert miljø, fra å reise. Samtidig må vi arbeide med dem som eventuelt kommer tilbake, sier Nygård til NTB.

Dialog. Og bevilgning av mer penger. Dét er Nygårds svar på jihadtrusselen. For det har fungert så bra andre steder?

Moss Avis