Den nye saudiske kongen, Salman, har nylig hedret en tv-predikant fra India, Zakir Naik, som har kommet med en strøm av ekstreme uttalelser, som at 9/11 var en inside job, at jøder styrer verden og USA er den største terroristen.

saudi.prize.zakir.naik

Kong Salman hedrer Zakir Naik med en 24 karat gullmynt og 200.000 dollar. Salman har ikke sittet lenge på tronen, men markerer at wahhabismen fortsatt gjelder. Hvordan denne skal kunne demme opp for jihadismen er en gåte.

Naik er tv-predikant og skal ha et publikum på 100 millioner muslimer som forstår engelsk. Han er holy-roller i islamistisk drakt. Det vil si at han polariserer og egger til strid og det som verre er.

Naik, a trained doctor, founded the Peace TV channel, which supposedly reaches an audience of 100 million English-speaking Muslims. His popular YouTube stream includes videos titled «Who is deceived by the Satan, Christians or Muslims?» and «Does eating non-vegetarian food have any effect on the mind?»

Naik’s creed is an expansive one. «Islam is the only religion that can bring peace to the whole of humanity,» he said in a video biography aired at the ceremony.

The preacher is not short of controversy. His orthodox, Wahhabist views — affiliated closely with the Saudi state — are polarizing in India, which is home to a diverse set of Muslim traditions and sects. His conservatism has led him to make statements endorsing the use of female sex slaves and allegedly expressing sympathy for terrorists.

Indiske sufier har demonstrert mot ham fordi han setter mennesker opp mot hverandre. I 2010 ble han nektet innreise til Storbritannia.

In a 2008 video, he claimed President George W. Bush was behind the Sept. 11 attacks. «Even a fool will know that this was an inside job,» Naik said. Years before, he appeared to offer tacit backing to terrorist masterminds such as Osama bin Laden.

«If [Bin Laden] is terrorizing America the terrorist, the biggest terrorist, I am with him,» he said in one video. «Every Muslim should be a terrorist.»

In a video in 2007, he talked about how «Jews are controlling America.»

Det er berøringspunkter mellom den islamistiske hatpropagandaen til islamister som Naik og det som er standard-argumenter fra norsk venstreside: Hvem er den virkelige terroristen? USA har drept langt flere enn islamistene. Dette sa man under Vietnam-krigen, og gjentok det under blokaden av Irak, og selvfølgelig under okkupasjonen av Irak. Det er ikke så veldig langt til Irans fremstilling av USA som den store Satan og Israel som den lille.

Guantanamo blir brukt for alt det er verdt. Alle amerikanske forsøk på et oppgjør blir brukt til å sverte USA, som den siste torturrapporten fra Senatet. Slik demoniseres USA.

I sin anmeldelse av Dagbok fra Guantanamo, skrev journalist Eskil Skjeldal i Vårt Land:

Rettsoppgjøret etter 11. september-paranoiaen vil nok prege amerikansk rettsvesen i fremtiden. Mange kommer til å måtte svare for de mange justismord som har pågått og fortsatt pågår i amerikansk regi. Det er i det hele tatt smått utrolig å se hvor maktsyke USA er i sin jakt på terror: Home of the free stryker på alle plan i kampen for menneskerettighetene. Boken handler om mer enn én manns skjebne – her ligger egentlig hele det amerikanske demokratiet nede med brukket rygg.

…. paranoia, maktsyk, stryker på alle plan, og et «demokrati med brukket rygg».

Her gir forfatteren seg over til sine egne fantasier og utgir det for realisme.

Er det denne holdningen og mentaliteten som gjør at meningsdannerne i Norge har så dårlig immunforsvar mot predikanter som Zakir Naik? Det kommer noen avsløringer om hva imamer har sagt om «jøder, 9/11 og sånn», så går det et stykke tid og Erna Solberg kommer på besøk. Mediene «husker» ingenting.

Under begravelsen av kongen nylig dro notabiliteter i flokk og følge til Riyadh. IMF-sjefen Christine Lagarde presterte å si at Saudi-Arabia hadde gjort store fremskritt i kvinners rettigheter.

Hykleriet kjenner ingen grenser.

 

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/03/04/the-saudi-king-gave-a-prize-to-an-islamic-scholar-who-says-911-was-an-inside-job/?wpisrc=nl_wv&wpmm=1