Rektor Øystein By Rise ved Kolstad skole inviterer til foreldremøte i moskéen.

– Skolen må følge med på det som rører seg i samfunnet. Også denne gangen kunne vi valgt mer tradisjonelle tema som nettvett, leggetider eller hvordan foreldrene skal hjelpe barna med matte. Viktige tema det også, men med IS, Muhammed-tegninger og terroraksjoner knyttet til det nært på oss, ble dette veldig aktuelt akkurat nå, sier By Rise.

Rektoren slår fast at alle har samme målet for barna sine.

–At alle drar i samme retning, er utrolig viktig. Vi har det samme målet for barna våre, understreker By Rise.

Har By Rise tenkt over hvorfor enkelte foreldre da tar barna sine ut av skolen og sender dem til opprinnelseslandet for å hindre påvirkning fra norsk kultur? Er det så sikkert at vi alle har samme mål for barna våre?

Det er ikke bare foreldrene ved Kolstad skole som skal møtes i moskéen, også rektor ved Saupstad skole, Inger Sagen Hasselø, planlegger foreldremøter i moskéen.

Saupstad og Kolstad skole arbeider tett sammen, og også Inger Sagen Hasselø understreker at bydelen har stort mangfold.

–Å ha respekt for hverandres ulikheter er svært viktig, noe vi også arbeider mye med. Gjennom kunnskap og å forstå og leve seg inn i ulike religioner, øker man respekten for hverandre. Når terroren kommer så nært, blir ungene opptatt av det, noe vi også ser i skolehverdagen, sier Sagen Hasselø som selv har invitert både imamer, munker og prester til skolen for å fortelle elevene om hver sine religioner.

–Toleransen skal gå alle veier, sier Hasselø og viser til at så å si ingen av elevene ved Saupstad skole med muslimsk bakgrunn reserverer seg mot å bli med til de årlige julegudstjenestene.

– Selv om de har anledning til det, legger Hasslø til.
Nå planlegger hun at også foreldrene ved Saupstad skole inviteres til samlingsstund i moskeen i forbindelse med skolens vennskapsuke – Vi-uka – i juni.

Holder vårens storforeldremøte i moskeen på Huseby

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂