Lars Hedegaard som ble viden kjent etter at et forkledt postbud forsøkte å drepe ham, er blitt opplyst av Københavns politi om at han blir stilt for retten. For hva? For å ha oppgitt den formodede drapsmannens navn i nettavisen Dispatch International, som han er redaktør for.

dk.Lars-Hedegaard

Attentatmannen, som politiet er sikre på de har identifisert, går altså fri. Han er hos IS i Syria etter at Tyrkia utvekslet ham. Men offeret, Hedegaard, skal stilles for retten for å ha offentliggjort hans navn!

Dette er ikke absurd teater. Det er tilstanden for ytringsfrihetens vilkår i Danmark, drøye to uker etter at Lars Vilks ble forsøkt drept.

Det er nesten ikke til å tro. Lars Hedegaard skrev på Facebook:

Nu skal jeg straffes.

Her til morgen blev jeg ringet op af drabssektionen i Københavns Politi. Der er indledt straffesag mod mig, sagde de.

Jeg spekulerede et øjeblik på, hvem jeg havde slået ihjel, men kunne ikke komme på nogen.

Men det var ikke mord, dette drejede sig om, sagde den venlige dame i røret. Derimod står jeg anklaget for at have overtrådt navneforbuddet mod den mand, som 5. februar 2013 prøvede st skyde hovedet af mig. Det har jeg nemlig gjort i to artikler i Dispatch International.

Hedegaard var klar over navneforbudet, men Dispatch er registert i Sverige og der gjelder ikke dansk lov. Dessuten har tyrkiske aviser omtalt Bilal Hassan ved navns nevnelse.

Men det hjælper ikke, sagde damen fra Københavns Politi, der i øvrigt meddelte, at det er politiet, der efter egen tilskyndelse har rejst sagen mod mig.

Nå må Hedegaard for retten, og svare for at han har nevnt sin formodede attentatmanns navn offentlig, mens morderen in-spe er hos IS.

Dansker har humor:

Jeg forstår udmærket, at Københavns Politi har brug for en succes. BH er over alle bjerge. Det er jeg ikke, så jeg er nem at komme efter.

Jeg ser frem til retssagen, hvor jeg formentlig får lov til at sige et par ord – med mindre det i mellemtiden er blevet forbudt.