Den 26 år gamle dansk-libaneseren som er mistenkt for å ha forsøkt å drepe Lars Hedegaard utenfor hans hjem 5. februar i fjor, vil nå utleveres til Danmark, opplyser Berlingske Nyhedsbyrå.

En forklaring kan være soningsforholdene. Som utlending har man krav på ett besøk i halvåret.

Den 26-årige mand med libanesisk baggrund, som politiet mistænker for at stå bag drabsforsøget mod Lars Hedegaard 5. februar, erkender nu, hvem han er, og vil gerne udleveres til Danmark. Det bekræfter hans danske forsvarer Thorkild Høyer over for tv2.dk.
Manden har været varetægtsfængslet i Tyrkiet, siden han 25. april blev anholdt i lufthavnen i Istanbul. Ifølge politiet har han været på flugt siden drabsforsøget fandt sted, og har siden opholdt sig i blandt andet Syrien. Men nu har manden taget kontakt til sin danske advokat.
»Jeg modtog en fax fra ham om, at han erkendte, hvem han var, og at han gerne vil udleveres. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at tale med ham. Som varetægtsfængslet i Tyrkiet har man kun tilladelse til et besøg hvert halve år, hvis man har en udenlandsk advokat,« fortæller Thorkild Høyer, som har været mandens forsvarsadvokat siden 7. maj, til tv2.dk.
En politikilde som står etterforskningen nær sier til dispatch international at offentligheten vil få seg en overraskelse når saken kommer opp for retten. Han utdtyper ikke.
En kilde i Københavns Politi, der har stået for sagens efterforskning, siger til Dispatch International, at offentligheden må imødese en overraskelse, når sagen kommer for en dansk domstol. Kilden vil ikke yderligere uddybe, hvad denne overraskelse består i.

B.H.’s forsvarsadvokat Thorkild Høyer har en fortid på den yderste venstrefløj og er kendt som forsvarer i en række opsigtsvækkende retssager med et højprofileret politisk indhold. Han var bl.a. forsvarer for en af de dømte i den såkaldte Blekingegadesag

Blekingegadebanden, terrorsagen fra Glostrup, Terrorsagen fra Glostrup og terrorsagen mod Jyllands-Posten i december 2010 Terrorsagen mod Jyllands-Posten i december 2010.

http://www.d-intl.com/2014/05/22/lars-hedegaards-attentatmand-vil-udleveres/?lang=da

http://www.d-intl.com/2014/05/22/lars-hedegaards-attentatmand-vil-udleveres/?lang=da

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂