Nytt

Rwand Taher og Basil Hassan gikk i samme klasse på Frederiksberg. Begge havnet hos IS. Les deres fascinerende historie her.

Basil Hassan, mennen som kledte seg ut som postbud og ringte på hos Lars Hedegaard i 2013, er ikke død, slik det ble meldt. Tvert om. Han skal være involvert i forsøkene på å skaffe IS droner.

Det er Danmarks Radio som melder dette. Dansk politi pågreb to menn på 29 onsdag. Den ene var lærer på Copenhagen Business Academy. Den andre var ansatt i en sykkelforretning på Nørrebro. Begge var del av det radikale islamistiske miljøet.

De kobles til forsøk på skaffe IS tilgang på droner.

Basil Hassan ble arrestert av T yrkia i september 2014, men sluppet fire måneder senere, trolig som ledd i en fangeutveksling med IS. Dette var på et tidspunkt da Erdogan sto på god fot med IS og leverte våpen til dem.

Hedegaard sier det kan være danske myndigheter en dag vil angre på at de ikke gjorde mer for å få tak i Hassan:

– Det undrer mig, at regeringen i Danmark ikke gjorde mere for at lægge mere pres på Tyrkiet for at få ham udleveret. Så det kan jo være, at straffen for det kommer nu, siger Lars Hedegaard, der frygter, at prisen for den manglende udlevering af Basil Hassan kan blive høj.

– Jeg ved ikke, hvornår der kommer en drone og sender en bombe ud over en fodboldkamp eller en musikfestival, eller hvad det nu kunne være. Og så vil jeg gerne høre, hvad regeringen så vil sige til det, siger Lars Hedegaard.

 

Lars Hedegaard: Min attentatmand var naturligvis ikke en ensom ulv