Nytt

Fire islamister fra Sverige blir tiltalt for å ha planlagt en massakre på Jyllands-Postens/Politikens Hus i København nyttår ifjor, melder Ekstrabladet.

Det var snakk om en ytterst bestialsk plan med halshugging og drap på så mange som mulig.

Anklager Helene Schrøder fra Københavns Vestegns politi bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at terror-sagen nu er sendt til statsadvokaten med indstilling om, at der rejses tiltale mod de fire sigtede for forsøg på terrorisme.

Planen var, ifølge sigtelsen, at trænge ind i bladhuset på Rådhuspladsen med en maskinpistol med lyddæmper, en pistol og 200 plasticstrips til at bagbinde medarbejderne, hvorefter terroristerne ‘skulle dræbe så mange som muligt’. Blandt andet ved at hugge halsen over på dem.

Retssagen starter til april

Fordi der er tale om en terrorsag skal både statsadvokaten, rigsadvokaten og justitsministeren konfirmere anklageskriftet, der ventes klar i januar.

Beviserne i terrorsagen bygger først og fremmest på massiv overvågning af de fire sigtede fra det svenske sikkerhedspoliti SÄPO og danske PET.

ekstrabladet.dk erfarer, at det bl.a. er rumaflytninger af den 38-årige SZ´s lejlighed i Stockholm, der er vigige beviser i sagen. Her taler han bl.a. med den 45-årige tuneser MD om, at der skal ‘dræbes så mange som muligt’: ‘Aktionen skal vare i 20 minutter, og der skal slås ihjel. Det skal ikke være som tjetjenerne. Der skal ikke forhandles,’ lyder det.

I beviserne mod de terror-sigtede indgår bl.a. 1800 lydfiler med aflytninger samt videoovervågning fra den lejlighed i Herlev, hvor tre af de fire sigtede blev anholdt af politiets aktionsstyrke, AKS, den 29. december sidste år.

En av forsvarsadvokatene, Thorkild Høyer, klager over at det er umulig å avgjøre hvem som sier hva. Han klager også over at svensk Säpo uthaler etterforskningen.

Han siger også, at svenske SÄPO forhaler sagen: – Der er et problemfyldt samarbejde mellem PET og SÄPO. Vi må konstatere, at materialet bliver forsinket og forsinket. Det bliver ikke udleveret fra SÄPO hurtigt nok. Det er absurd, siger advokat Thorkild Høyer.

Fire bliver nu tiltalt for terror mod JP